spisekunst.dk

Rantzau Mindes Rodfrugtpande med Persillecreme

rodfrugtervegetarisksundnem
Rantzau Mindes Rodfrugtpande med Persillecreme

En lækker og farverig rodfrugtpande med en cremet persille dressing, perfekt til en sund middag.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(skrællede og skåret i stænger)
    400 g
  • pastinak(skrællede og skåret i stænger)
    300 g
  • selleri(skrællede og skåret i stænger)
    200 g
  • løg(hakket)
    2 stk.
  • olivenolie(til stegning)
    4 spsk.
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk.
  • cremefraiche(til persillecreme)
    200 g
  • frisk persille(hakket)
    50 g
  • citron(saften)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Vask og skræl rodfrugterne. Skær dem i stænger.

    10 min
  3. 3

    Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme. Tilsæt løgene og steg dem indtil de er bløde og let gyldne.

    5 min
    medium
    løgene er bløde og dufter sødt
  4. 4

    Tilsæt gulerødder, pastinak og selleri til panden. Krydr med salt og peber og steg i ca. 10 minutter, indtil de begynder at blive møre.

    10 min
    medium
    rodfrugterne er let brunede og dufter skønt
  5. 5

    Overfør rodfrugterne til en bageplade og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er møre og let karameliserede.

    25 min
    200
    de er gyldne og møre
  6. 6

    Imens, lav persillecremen ved at blande cremefraiche, hakket persille og citronsaft i en skål. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

    5 min
  7. 7

    Server de bagte rodfrugter varme sammen med persillecremen.

    2 min

Tags

rodfrugtervegetarisksundnem

Kommentarer

Mette

Den persillecreme var frisk og lækker!

★★★★★
Lars

Rodfrugtpanden var fyldt med lækre gulerødder og pastinakker.

★★★★
Lise

Det var den perfekte ret til en hyggelig efterårspicnic i skoven.

★★★★★