Rantzau Mindes Rodfrugtpande med Persillecreme

En lækker og farverig rodfrugtpande med en cremet persille dressing, perfekt til en sund middag.
Ingredienser
- gulerødder(skrællede og skåret i stænger)400 g
- pastinak(skrællede og skåret i stænger)300 g
- selleri(skrællede og skåret i stænger)200 g
- løg(hakket)2 stk.
- olivenolie(til stegning)4 spsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)0.5 tsk.
- cremefraiche(til persillecreme)200 g
- frisk persille(hakket)50 g
- citron(saften)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Vask og skræl rodfrugterne. Skær dem i stænger.
10 min - 3
Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme. Tilsæt løgene og steg dem indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmediumløgene er bløde og dufter sødt - 4
Tilsæt gulerødder, pastinak og selleri til panden. Krydr med salt og peber og steg i ca. 10 minutter, indtil de begynder at blive møre.
10 minmediumrodfrugterne er let brunede og dufter skønt - 5
Overfør rodfrugterne til en bageplade og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er møre og let karameliserede.
25 min200de er gyldne og møre - 6
Imens, lav persillecremen ved at blande cremefraiche, hakket persille og citronsaft i en skål. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
5 min - 7
Server de bagte rodfrugter varme sammen med persillecremen.
2 min
Tags
Kommentarer
Den persillecreme var frisk og lækker!
Rodfrugtpanden var fyldt med lækre gulerødder og pastinakker.
Det var den perfekte ret til en hyggelig efterårspicnic i skoven.