spisekunst.dk

Retro Waldorfsalat med mandler

salatretrowaldorfmaddansk
Retro Waldorfsalat med mandler

En klassisk waldorfsalat med en retro twist, lavet med friske æbler, selleri, valnødder og druer, dækket med en cremet dressing og toppet med ristede mandler.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æbler(Grønne æbler såsom Granny Smith)
    3 stk.
  • hakkede)
    og
  • selleri(Frisk selleri)
    200 g
  • hakket i små tern)
    og
  • valnødder(Groft hakkede)
    100 g
  • drue(Røde druer)
    150 g
  • uden kerner)
    og
  • mayonnaise(Klassisk mayonnaise)
    200 g
  • hjemmelavet for bedre smag)
    være
  • græsk yoghurt(For en lettere dressing kan græsk yoghurt bruges)
    100 g
  • citronjuice(Friskpresset for bedre smag)
    1 tsk.
  • sukker(Valgfrit)
    1 tsk.
  • sødmen af æblerne)
    af
  • mandler(Ristede og groft hakkede)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær æblerne i små tern og læg dem i en stor skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt hakket selleri, valnødder og halverede druer til skålen med æbler.

    2 min
  3. 3

    I en separat skål, bland mayonnaise, græsk yoghurt, citronjuice og sukker sammen indtil det er glat.

    3 min
  4. 4

    Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt så alle ingredienserne bliver dækket.

    2 min
  5. 5

    Dæk skålen med plastfolie og lad salaten stå i køleskabet i minimum 30 minutter før servering.

    30 min
    køleskab
    Salaten skal være kold og smagene skal være trukket sammen
  6. 6

    Drys hakkede mandler over salaten lige inden servering.

    1 min

Tags

salatretrowaldorfmaddansk

Kommentarer

Ida

Perfekt til picnicturen med veninderne!

★★★★★
Lars

De sprøde mandler giver en skøn kontrast til salaten.

★★★★
Sophie

Den retro stil passer perfekt til vores 70'er temafest!

★★★★★