Riskiks-sandwich med makrel
snacklunchsundlettere mad

En sund og lækker sandwich lavet med riskiks og en fyldig makrelblanding, perfekt som frokost eller snack.
Tid10 min
Portioner2
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- riskiks(vælg en variant uden tilsætningsstoffer)4 stk
- makrel i tomat(kan også være makrel i olie)1 dåse
- cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt for en lettere version)2 spsk
- citronsaft(friskpresset for bedre smag)1 stk
- dild(frisk eller tørret)1 tsk
- agtig peber(kan være sort eller hvid)1 stk
- salatblad(fx romainesalat eller icebergsalat)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Åbn dåsen med makrel og dræn overskydende væske.
2 min0duften af makrel og tomat - 2
I en skål, bland makrel, cremefraiche, citronsaft, dild og peber.
3 min0blandingen skal være cremet og velduftende - 3
Tag en riskiks og læg et salatblad på toppen.
1 min0salatbladet skal være friskt og sprødt - 4
Fordel makrelblandingen jævnt over salatbladet.
1 min0makrelblandingen skal dække salatbladet - 5
Top med en anden riskiks og gentag for de resterende riskiks.
2 min0sandwichene skal være stablede og sikre at risene ikke knuses
Tags
snacklunchsundlettere mad
Kommentarer
Camilla
Den sprøde riskiksrugbrød var lige hvad jeg havde brug for!
★★★★★
Mette
Makrellen gav retten den perfekte saltbalance
★★★★★
Anders
Riskiks-sandwichen var perfekt til en picnic i parken
★★★★★