spisekunst.dk

Riskiks-sandwich med makrel

snacklunchsundlettere mad
Riskiks-sandwich med makrel

En sund og lækker sandwich lavet med riskiks og en fyldig makrelblanding, perfekt som frokost eller snack.

Tid10 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • riskiks(vælg en variant uden tilsætningsstoffer)
    4 stk
  • makrel i tomat(kan også være makrel i olie)
    1 dåse
  • cremefraiche(kan erstattes med græsk yoghurt for en lettere version)
    2 spsk
  • citronsaft(friskpresset for bedre smag)
    1 stk
  • dild(frisk eller tørret)
    1 tsk
  • agtig peber(kan være sort eller hvid)
    1 stk
  • salatblad(fx romainesalat eller icebergsalat)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Åbn dåsen med makrel og dræn overskydende væske.

    2 min
    0
    duften af makrel og tomat
  2. 2

    I en skål, bland makrel, cremefraiche, citronsaft, dild og peber.

    3 min
    0
    blandingen skal være cremet og velduftende
  3. 3

    Tag en riskiks og læg et salatblad på toppen.

    1 min
    0
    salatbladet skal være friskt og sprødt
  4. 4

    Fordel makrelblandingen jævnt over salatbladet.

    1 min
    0
    makrelblandingen skal dække salatbladet
  5. 5

    Top med en anden riskiks og gentag for de resterende riskiks.

    2 min
    0
    sandwichene skal være stablede og sikre at risene ikke knuses

Tags

snacklunchsundlettere mad

Kommentarer

Camilla

Den sprøde riskiksrugbrød var lige hvad jeg havde brug for!

★★★★★
Mette

Makrellen gav retten den perfekte saltbalance

★★★★
Anders

Riskiks-sandwichen var perfekt til en picnic i parken

★★★★