Rød and
anddanskfestmad

En klassisk dansk opskrift på rød and, saftig og fyldt med smag.
Tid120 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel
Ingredienser
- rød and(en 2-2)1 stk
- and)5 kg
- salt(til krydring)2 tsk
- peber(sort peber)1 tsk
- vand(til braisering)2 dl
- æbler(syrlige)2 stk
- æbler)Grønne
- løg(groft hakket)1 stk
- portvin(kan erstattes med rødvin)2 dl
- timian(tørret)1 tsk
- smør(til stegning)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
5 min220°Covnen skal være varm - 2
Rens anden og tør den grundigt med køkkenrulle. Krydr den indvendigt og udvendigt med salt og peber.
10 min - 3
Læg den i et ovnfast fad og kom æblerne og løget ind i brysthulen.
5 min - 4
Smelt smørret og pensl anden med det. Sæt fadet i ovnen og steg i 30 minutter.
30 min220°Canden skal være gyldenbrun - 5
Tilsæt vand og portvin til fadet, og skru ned for temperaturen til 180 grader Celsius. Steg i yderligere 60 minutter.
60 min180°Csaucen skal boble let og anden skal være gennemstegt - 6
Tag anden ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter før servering.
15 min
Tags
anddanskfestmad
Kommentarer
Marie
Rød and med svesker er min yndlings julemiddag!
★★★★★
Peter
Rød and med appelsinsauce er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag.
★★★★★
Lise
Rød and er en lækker og festlig ret til nytårsmenuen.
★★★★★