Rød pebermarineret kalkun

En lækker opskrift på rød pebermarineret kalkun, der er perfekt til festlige lejligheder eller en almindelig middag. Marinaden tilføjer dybe smagsnuancer, mens kalkunbrystet bliver mørt og saftigt.
Ingredienser
- kalkunbryst(frisk eller optøet)1 kg
- røde peberfrugter(skåret i strimler)2 stk
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)4 spsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- paprika(kan være sød eller røget)1 tsk
- balsamicoeddike(for ekstra syre og dybde)2 spsk
- frisk timian(kan erstattes med tørret)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered marinaden ved at blande olivenolie, salt, peber, hvidløg, paprika, balsamicoeddike og timian i en skål.
10 minrumtemperaturmarinaden skal være godt blandet og duftende - 2
Læg kalkunbrystet i en stor skål eller en frysepose og hæld marinaden over. Sørg for, at brystet er dækket på alle sider.
5 minrumtemperaturkalkunbrystet skal være godt dækket af marinaden - 3
Lad kalkunbrystet marinere i køleskabet i minimum 1 time, gerne 4-6 timer for mere smag.
240 minkøleskabdet skal være koldt og marinaden vil trænge ind - 4
Forvarm ovnen til 180°C
- 5
Placer det marinerede kalkunbryst i et ovnfast fad og fordel de skårne peberfrugter omkring.
5 minrumtemperaturpeberfrugterne skal være farvestrålende og friske - 6
Bag kalkunbrystet i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil det når en indre temperatur på 75°C.
30 min180°Ckalkunbrystet skal være gyldent og saftigt med en temperaturmåler - 7
Tag kalkunbrystet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter før skæring.
10 minrumtemperaturkalkunen skal være saftig, og saften skal være klar
Tags
Kommentarer
Den rød pebermarinerede kalkun var perfekt til vores picnic i skoven
Jeg synes kalkunen havde en god balance af sødme og styrke fra rød peber
Kalkunen var lækker, men jeg ville have foretrukket en lidt mere intens marinade