spisekunst.dk

Rødgrød med kokosflød

dessertdanskfrugtkokos
Rødgrød med kokosflød

Rødgrød med kokosfløde er en klassisk dansk dessert lavet af friske ribs og serveret med en lækker kokosfløde. Denne opskrift sikrer en perfekt sødme og en cremet konsistens.

Tid180 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • ribs(friske eller frosne)
    500 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    250 g
  • vand(til kogning)
    1 l
  • vaniljestang(splittet og kornene skrabet ud)
    1 stk
  • kokosfløde(kan erstattes med fløde eller soyafløde)
    400 ml
  • maizena(til jævning)
    1 tsk
  • koldt vand(til opløsning af maizena)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skyl ribsen grundigt og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljestang og vaniljekorn.

    5 min
    høj varme
    vandet skal begynde at simre
  2. 2

    Bring blandingen til kog, og lad den simre i ca. 20 minutter, indtil ribsene er møre.

    20 min
    medium varme
    ribsene skal være bløde og let adskilt fra stenen
  3. 3

    Tag gryden af varmen, og si ribsene fra, så du kun har saften tilbage.

    5 min
    ingen
    saften skal være klar og fri for frugtkød
  4. 4

    Hæld saften tilbage i gryden, og kom kokosfløden i. Rør godt rundt og varm op.

    5 min
    medium varme
    blandingen skal være varm, men ikke koge
  5. 5

    Opløs maizena i 2 spsk. koldt vand og tilsæt det til blandingen for at jævne den lidt, hvis ønskes.

    2 min
    ingen
    blandingen skal tykne let
  6. 6

    Lad rødgrøden køle af ved stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet i mindst 2 timer.

    120 min
    ingen
    rødgrøden skal være kold og fast

Tags

dessertdanskfrugtkokos

Kommentarer

Mette

Rødgrød med kokosflød er så lækker og forfriskende om sommeren!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede friske jordbær til min rødgrød med kokosflød - det var fantastisk!

★★★★★
Louise

Rødgrød med kokosflød er perfekt til en picnic i parken

★★★★