spisekunst.dk

Rosenborg Riddersalat med Rødbede & Pekannød

salatrødbedesundvegetarisk
Rosenborg Riddersalat med Rødbede & Pekannød

En skøn og farverig salat med bagte rødbeder, sprøde salatblade, pekannødder og fetaost, perfekt som tilbehør eller let frokostret.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødbeder(friske eller bagte)
    200 g
  • salatblade(fx. romainesalat eller blandet grøn salat)
    100 g
  • pekannødder(groft hakkede)
    50 g
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    30 ml
  • balsamicoeddike(eller æblecidereddike)
    15 ml
  • honning(kan udelades for vegansk variant)
    1 tsk
  • fetaost(smuldret)
    50 g
  • citron(saften)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 knivspids
  • peber(nykværnet)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Læg rødbederne i en bageform, dryp med olivenolie og drys med salt. Dæk med folie.

    10 min
    200
    Rødbederne bør være let møre efter 10 minutter.
  2. 2

    Bag rødbederne i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil de er møre, når de prikkes med en gaffel. Tag dem ud, lad dem køle af, og skræl dem.

    50 min
    200
    Rødbederne skal være helt møre og let kan skrælles.
  3. 3

    Skær de bagte rødbeder i skiver eller terninger. Placér salatbladene i en skål.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt de skårne rødbeder til salaten og drys med hakkede pekannødder og smuldret fetaost.

    5 min
  5. 5

    I en lille skål, pisk olivenolie, balsamicoeddike, honning, citronsaft, salt og peber sammen. Hæld dressingen over salaten lige før servering.

    5 min
  6. 6

    Bland salaten forsigtigt sammen, så dressingen fordeles jævnt. Server straks.

    2 min

Tags

salatrødbedesundvegetarisk

Kommentarer

Mette

Rosenborg Riddersalat er perfekt til en let frokost på terrassen

★★★★★
Henrik

Pekannødderne tilføjer en dejlig knasende tekstur til salaten

★★★★
Camilla

Rødbederne giver salaten en flot farve og en skøn sødme

★★★★