Roskilde Lun Sandwich med Harald Blåtands Twist

En lækker og sund sandwich inspireret af det danske køkken, med røget laks, avocado og en cremet dildsauce, perfekt til frokost eller let aftensmad.
Ingredienser
- rugbrød(friskbagt eller hjemmebagt)2 skiver
- røget laks(kan erstattes med røget makrel)100 gram
- creme fraiche(for bedre smag vælg fuldfed)50 gram
- dild(frisk hakket)1 spsk
- avocado(moden og blød)1 stk
- citronsaft(friskpresset for bedste smag)1 tsk
- rødløg(skåret i meget tynde skiver)1 stk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at skære avocadoen over og fjerne stenene. Skrab kødet ud i en skål.
5 min - 2
Tilsæt citronsaft, salt, peber og halvdelen af dilden til avocadoen og mos det hele sammen med en gaffel indtil det er cremet.
2 min - 3
Læg en skive rugbrød på en tallerken og smør et generøst lag af avocado-blandingen over.
1 min - 4
Fordel røget laks over avocadoen.
1 min - 5
I en skål, bland creme fraiche med resten af dilden og rødløgene. Smag til med salt og peber.
3 min - 6
Spred creme fraiche-blandingen over laksen, og top med den anden skive rugbrød.
1 min
Tags
Kommentarer
Den sprøde bacon tilføjede en lækker smag
Sandwichen var perfekt til en hurtig frokostpause
Jeg elskede den friske sennepssauce