spisekunst.dk

Rosmarin-flødebolle Fusion

dessertflødebollerrosmarinfusion
Rosmarin-flødebolle Fusion

En lækker fusion af klassiske flødeboller tilsat en unik smag af rosmarin, der giver en spændende og aromatisk oplevelse. Perfekt til en sød dessert eller som en del af en festlig anretning.

Tid90 min
Portioner12
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • flormelis(sørg for at sigte flormelis for en finere konsistens)
    200 g
  • æggehvider(friske æggehvider anbefales)
    100 g
  • smør(virkelig blødt smør)
    50 g
  • mørk chokolade(minimum 70% kakao)
    200 g
  • rosmarin(friskhakket for bedste smag)
    1 tsk
  • fløde(gerne økologisk)
    100 ml
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 120 grader Celsius.

    5 min
    120
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Pisk æggehviderne stive i en ren skål. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske, indtil massen er glat og skinnende.

    10 min
  3. 3

    Fold forsigtigt smørret og rosmarinen ind i marcipanmassen.

    5 min
  4. 4

    Dæk en bageplade med bagepapir og sprøjt små cirkler af marcipanmassen på bagepapiret.

    5 min
  5. 5

    Bag i ovnen i 60 minutter, indtil de er sprøde udenpå og bløde indeni.

    60 min
    120
    de skal være let gyldne og har en sprød overflade
  6. 6

    Smelt chokoladen i et vandbad, og lad den køle lidt af.

    10 min
  7. 7

    Pisk fløden og vaniljesukkeret sammen, indtil det danner bløde toppe.

    5 min
  8. 8

    Dyp de afkølede bunde i den smeltede chokolade og lad dem sætte sig på bagepapir.

    5 min
  9. 9

    Afslut med at toppe hver bolle med lidt flødeskum og drysse med ekstra rosmarin.

    5 min

Tags

dessertflødebollerrosmarinfusion

Kommentarer

Anne

Den kombination af rosmarin og flødebolle var overraskende god!

★★★★★
Mette

Rosmarin-flødebolle Fusion var perfekt til picnic i parken.

★★★★
Jens

Jeg ønskede lidt mere chokolade i retten.

★★★★★