Rug-burger med syltet spinat

En lækker og sund rug-burger med syltet spinat, frisk tomat, avocado og fetaost. Perfekt til en let frokost eller middag.
Ingredienser
- rugmel(gerne groft rugmel for bedre smag)500 g
- gær(frisk gær)25 g
- vand(lunt vand)350 ml
- salt(kan justeres efter smag)10 g
- olivenolie(kan erstattes med en anden olie)50 ml
- frisk spinat(kan også bruges frossen spinat)200 g
- eddike(hvidvinseddike eller æbleeddike)50 ml
- sukker(for at balancere syren)1 tsk
- tomat(skåret i skiver)1 stk
- avocado(skåret i skiver)1 stk
- fetaost(kan erstattes med en anden ost)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt rugmelet, salt og olivenolie til skålen. Ælt dejen godt sammen.
10 min - 3
Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 4
Forbered spinaten ved at koge den i kort tid og derefter dræne den.
5 min - 5
Bland den drænede spinat med eddiken og sukkeret. Lad det trække i mindst 15 minutter.
15 min - 6
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
5 min220Ovnen skal være varm - 7
Del dejen op i 6 lige store stykker og form dem til boller. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 8
Bag bollerne i oven i ca. 20 minutter, eller indtil de er let gyldne.
20 min220Bollerne skal være gyldne og lyde hule når man banker på bunden - 9
Lad bollerne køle af på en bagerist.
10 min - 10
1
- 11
Samle burgerne ved at skære bollerne over og lægge spinat, tomat, avocado og fetaost på.
5 min
Tags
Kommentarer
Rugbollen var virkelig lækker og sprød!
Jeg elskede den syltede spinat på burgeren!
Perfekt til en sund frokost med veninderne