spisekunst.dk

Shawarma

shawarmakyllingmiddeløstenmadlavning
Shawarma

En lækker opskrift på hjemmelavet shawarma med marineret kylling, friske grøntsager og cremet dressing i fladbrød.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebrystfilet(frisk eller frostet)
    500 g
  • paprika(gerne røget paprika for ekstra smag)
    2 tsk
  • spidskommen(kan erstattes med stødt koriander)
    1 tsk
  • kanel(giver en varm smag)
    1 tsk
  • hvidløg(frisk hakket)
    2 fed
  • yoghurt(græsk yoghurt for cremede konsistens)
    75 ml
  • olie(olivenolie eller solsikkeolie)
    50 ml
  • citron(saften presses ud)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort eller hvid peber)
    0.5 tsk
  • fladbrød(f.eks. pita eller lavash)
    4 stk
  • salat(friskrevet eller hakket)
    1 kop
  • tomat(skåret i skiver)
    1 stk
  • agurk(skåret i skiver)
    0.5 stk
  • fetaost(kan udelades)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kyllingebrystfileterne i strimler og læg dem i en skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt paprika, spidskommen, kanel, hakket hvidløg, yoghurt, olie, citronsaft, salt og peber til kyllingen, og bland godt.

    5 min
  3. 3

    Dæk skålen med plastfolie og lad marinere i køleskabet i minimum 1 time, gerne længere.

    60 min
  4. 4

    Forvarm en pande til høj varme og tilsæt lidt olie.

    2 min
    høj varme
    olien skal begynde at glinse
  5. 5

    Tilsæt den marinerede kylling til panden og steg i 8-10 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og let gylden.

    10 min
    middel-høj varme
    kyllingen skal være brunet og saftig
  6. 6

    Tag kyllingen af varmen og lad den hvile i et par minutter.

    5 min
  7. 7

    Varm fladbrødene kort på panden eller i ovnen.

    2 min
    middel varme
    brødene skal være let varme og bløde
  8. 8

    Server kyllingen i fladbrødene sammen med salat, tomat, agurk og fetaost.

    5 min

Tags

shawarmakyllingmiddeløstenmadlavning

Kommentarer

Lise

Shawarma med masser af frisk mynte er så lækkert!

★★★★★
Mads

Shawarma er perfekt til en hurtig frokostpause på arbejdet.

★★★★
Emma

Jeg elsker shawarma med sprøde grøntsager og spicy dressing!

★★★★