Shawarma

En lækker opskrift på hjemmelavet shawarma med marineret kylling, friske grøntsager og cremet dressing i fladbrød.
Ingredienser
- kyllingebrystfilet(frisk eller frostet)500 g
- paprika(gerne røget paprika for ekstra smag)2 tsk
- spidskommen(kan erstattes med stødt koriander)1 tsk
- kanel(giver en varm smag)1 tsk
- hvidløg(frisk hakket)2 fed
- yoghurt(græsk yoghurt for cremede konsistens)75 ml
- olie(olivenolie eller solsikkeolie)50 ml
- citron(saften presses ud)1 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(sort eller hvid peber)0.5 tsk
- fladbrød(f.eks. pita eller lavash)4 stk
- salat(friskrevet eller hakket)1 kop
- tomat(skåret i skiver)1 stk
- agurk(skåret i skiver)0.5 stk
- fetaost(kan udelades)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Skær kyllingebrystfileterne i strimler og læg dem i en skål.
5 min - 2
Tilsæt paprika, spidskommen, kanel, hakket hvidløg, yoghurt, olie, citronsaft, salt og peber til kyllingen, og bland godt.
5 min - 3
Dæk skålen med plastfolie og lad marinere i køleskabet i minimum 1 time, gerne længere.
60 min - 4
Forvarm en pande til høj varme og tilsæt lidt olie.
2 minhøj varmeolien skal begynde at glinse - 5
Tilsæt den marinerede kylling til panden og steg i 8-10 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og let gylden.
10 minmiddel-høj varmekyllingen skal være brunet og saftig - 6
Tag kyllingen af varmen og lad den hvile i et par minutter.
5 min - 7
Varm fladbrødene kort på panden eller i ovnen.
2 minmiddel varmebrødene skal være let varme og bløde - 8
Server kyllingen i fladbrødene sammen med salat, tomat, agurk og fetaost.
5 min
Tags
Kommentarer
Shawarma med masser af frisk mynte er så lækkert!
Shawarma er perfekt til en hurtig frokostpause på arbejdet.
Jeg elsker shawarma med sprøde grøntsager og spicy dressing!