Små grøntsagssouffléer

Lækre små grøntsagssouffléer, fyldt med revne grøntsager og ost. Perfekte som forret eller tilbehør til en hovedret.
Ingredienser
- revet gulerod(frisk)200 g
- finthakket broccoli(kan erstattes med blomkål)100 g
- revet ost(fx cheddar eller parmesan)100 g
- æg(store)3 stk
- mælk(eller plantebaseret alternativ)100 ml
- smør(smeltet)50 g
- mel(hvedemel)50 g
- bagepulver(for luftighed)1 tsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
- 2
Smelt smørret i en gryde over lav varme.
2 minlav varmesmørret skal være helt smeltet - 3
Tilsæt melet og bagepulveret til det smeltede smør, og rør godt i 1-2 minutter for at lave en roux.
2 minlav varmeblandingen skal være glat og let gylden - 4
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører konstant, indtil blandingen er glat.
2 minlav varmeingen klumper må være synlige - 5
Fjern gryden fra varmen, og lad blandingen køle af i et par minutter.
3 minafkøleblandingen skal være lunken - 6
Pisk æggene sammen i en skål, og tilsæt dem til den afkølede blanding.
1 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet - 7
Tilsæt de revne grøntsager, reven ost, salt og peber, og rør godt.
2 minrumtemperaturalle ingredienser skal være godt blandet - 8
Fordel dejen i små soufflérskåle og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er puffede og let gyldne.
25 min180souffléerne skal være puffede og let gyldne - 9
Tag souffléerne ud af ovnen og lad dem stå i et par minutter, inden de serveres.
2 miningende skal være lidt sene at falde sammen ved servering
Tags
Kommentarer
Disse små grøntsagssouffléer er perfekte til en let frokost med en frisk salat
Jeg tilføjede lidt revet ost på toppen - det gav en dejlig smag
Disse små grøntsagssouffléer var en kæmpe succes til børnenes madpakker