spisekunst.dk

Smeltet smøreost-pizza

pizzasmøreosthurtignem
Smeltet smøreost-pizza

En lækker pizza med smeltet smøreost og fyld af skinke og peberfrugt, perfekt til en aften med venner.

Tid35 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pizzadej(frisk eller købte)
    250 g
  • smøreost(vælg en smag)
    200 g
  • eller krydret)
    cheddar
  • revet mozzarella(kan erstattes med anden ost)
    100 g
  • skinke(kan være røget eller kogt)
    50 g
  • peberfrugt(skåret i skiver)
    50 g
  • olivenolie(til pensling)
    1 tsk
  • tørret oregano(kan undlades)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered ovnen ved at forvarme den til 220 grader Celsius.

    5 min
    220
    ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen fra døren
  2. 2

    Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til den ønskede tykkelse.

    5 min
    n/a
    dejen skal være jævnt rullet ud, uden for meget mel
  3. 3

    Placer den rullede dej på en bageplade dække med bagepapir.

    2 min
    n/a
    dejen skal være flad og jævnt fordelt
  4. 4

    Pensl dejen med olivenolie og drys med salt og peber.

    2 min
    n/a
    dejen skal være glinsende af olien
  5. 5

    Fordel smøreosten jævnt over dejens overflade.

    3 min
    n/a
    smøreosten skal dække dejen næsten helt
  6. 6

    Top med revet mozzarella, skinke og peberfrugt.

    3 min
    n/a
    fyldet skal være jævnt fordelt
  7. 7

    Drys tørret oregano over fyldet, hvis ønskes.

    1 min
    n/a
    oregano skal sprede sig jævnt over pizzaen
  8. 8

    Bag pizzaen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil kanten er gylden og osten er smeltet.

    20 min
    220
    duften af bagt dej og smeltet ost skal fylde rummet
  9. 9

    Tag pizzaen ud af ovnen, lad den køle af i et par minutter og skær den ud.

    5 min
    n/a
    pizzaen skal være sprød i kanten og osten skal være boblende

Tags

pizzasmøreosthurtignem

Kommentarer

Mette

Den smeltede smøreost var en perfekt topping!

★★★★★
Lars

Pizzaen var nem at lave og passede perfekt til en hyggelig filmaften

★★★★
Ida

Jeg tilføjede champignon og det gav en lækker smag

★★★★