spisekunst.dk

Smørrebrødsvariation

smørrebrøddansk madleverpostejbacon
Smørrebrødsvariation

En klassisk smørrebrødsvariation med leverpostej, sprødstegt bacon, syltede agurker og radiser, serveret på rugbrød.

Tid10 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rugbrød(friskbagt eller hjemmebagt)
    4 skiver
  • leverpostej(vælg en god kvalitet)
    200 gram
  • sprødstegt bacon(kan erstattes med kalkunbacon)
    100 gram
  • syltede agurker(skåret i skiver)
    2 stk.
  • radiser(skåret i tynde skiver)
    4 stk.
  • smør(blødt)
    50 gram
  • frisk persille(hak kerne)
    1 bundt
  • sennep(valgfri type)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at smøre et tykt lag blødt smør på hver skive rugbrød.

    2 min
    stuetemperatur
    smørret skal være jævnt fordelt og blødt
  2. 2

    Fordel leverpostejen jævnt over smørret på hver skive.

    3 min
    stuetemperatur
    leverpostejen skal dække smørret helt
  3. 3

    Læg skiver af sprødstegt bacon ovenpå leverpostejen.

    2 min
    stuetemperatur
    baconet skal være sprødt og knasende
  4. 4

    Dekorer med skiver af syltede agurker og radiser.

    3 min
    stuetemperatur
    farverne skal være klare og indbydende
  5. 5

    Drys hakket persille over smørrebrødene for ekstra smag og farve.

    2 min
    stuetemperatur
    persillen skal være frisk og grøn
  6. 6

    Server smørrebrødene med et lille drys sennep ved siden af, hvis ønskes.

    1 min
    stuetemperatur
    præsenteret pænt på en tallerken

Tags

smørrebrøddansk madleverpostejbacon

Kommentarer

Karen

Den sprøde rugbrød var perfekt til madpakken

★★★★★
Morten

Jeg elskede den friske rejemad

★★★★
Lise

Den lækre leverpostej passede godt til skovturen

★★★★