spisekunst.dk

Sønderborg Æblefløde med Mærksmør (Margrethe I)

dessertdanskæblefløde
Sønderborg Æblefløde med Mærksmør (Margrethe I)

En klassisk sønderjysk dessert bestående af æblepuré blandet med flødeskum og dækket med smeltet Mærksmør.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æbler(syrlige danske æbler som Granny Smith eller æbletræer fra Sønderborg)
    1 kg
  • fløde(gerne økologisk fløde)
    2 dl
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • kanel(kan undlades hvis ønskes)
    1 tsk
  • Mærksmør(høj kvalitet smør fra Mærk)
    200 g
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl og kernehus æblerne, og skær dem i små tern.

    10 min
  2. 2

    Kog æblerne i en gryde sammen med sukker, kanel og 1 dl vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.

    15 min
    middel varme
    æblerne skal være bløde og let smuldre ved tryk
  3. 3

    Når æblerne er møre, tages gryden af varmen og blendes til en glat puré.

    5 min
  4. 4

    Pisk fløden med vaniljesukker, indtil den danner bløde toppe.

    5 min
    kold
    fløden skal være luftig og holdbar
  5. 5

    Fold æblepuréen forsigtigt ind i fløden, indtil det er godt blandet.

    2 min
  6. 6

    Smelt Mærksmørret i en pande ved lav varme.

    3 min
    lav varme
    smørret skal være smeltet uden at brune
  7. 7

    Server æblefløden i skåle og hæld det smeltede smør over lige før servering.

    1 min

Tags

dessertdanskæblefløde

Kommentarer

Maria

Den sønderborgske æblesmag var helt unik!

★★★★★
Jens

Mærksmøret gav en lækker cremet konsistens til retten.

★★★★
Louise

Perfekt til en hyggelig picnic i skoven!

★★★★★