Solbær-svinefilet

En lækker svinefilet tilberedt med solbær og en sød-syrlig sovs, perfekt til særlige anledninger.
Ingredienser
- svinefilet(vælg en god kvalitet)600 g
- frilandsgrise)fra
- solbær(friske eller frosne solbær kan anvendes)200 g
- honning(kan justeres efter smag)2 spsk
- balsamicoeddike(vigtigt for syrlighed)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedste smag)0.5 tsk
- løg(finthakket)2 stk
- hvidløg(finthakket)2 stk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)200 ml
Fremgangsmåde
- 1
Forbered svinefileten ved at trimme overskydende fedt og sølvhinde af.
10 min - 2
Krydr svinefileten med salt og peber på alle sider.
5 min - 3
Varm olivenolie i en pande over medium-høj varme. Brun svinefileten på alle sider i ca. 8-10 minutter.
10 minmedium-høj varmefileten skal have en gyldenbrun overflade - 4
Tag svinefileten af panden og lad den hvile i 5 minutter.
5 min - 5
I samme pande, tilsæt løg og hvidløg og sauter dem i 3-4 minutter indtil de er bløde.
4 minmedium varmeløgene skal blive klare og duften skal være aromatisk - 6
Tilsæt solbær, honning, balsamicoeddike og grøntsagsbouillon. Bring det i kog og lad det simre i 5-7 minutter.
7 minmedium varmesovsen skal tykne lidt og bærerne skal være møre - 7
Skær svinefileten i skiver og læg dem tilbage i panden med sovsen i 2 minutter.
2 minlav varmefileten skal være gennemvarm og dækket af sovsen - 8
Server retten varm, gerne med kartoffelmos eller en frisk salat.
5 min
Tags
Kommentarer
Solbær-svinefilet er perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.
Jeg elsker kombinationen af solbær og svinekød - det giver en skøn smag!
Solbær-svinefilet er en lækker og nem ret at lave til aftensmad.