spisekunst.dk

Solbær-svinefilet

svinekødsolbærmiddagdansk madlavning
Solbær-svinefilet

En lækker svinefilet tilberedt med solbær og en sød-syrlig sovs, perfekt til særlige anledninger.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • svinefilet(vælg en god kvalitet)
    600 g
  • frilandsgrise)
    fra
  • solbær(friske eller frosne solbær kan anvendes)
    200 g
  • honning(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • balsamicoeddike(vigtigt for syrlighed)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    0.5 tsk
  • løg(finthakket)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 stk
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    200 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered svinefileten ved at trimme overskydende fedt og sølvhinde af.

    10 min
  2. 2

    Krydr svinefileten med salt og peber på alle sider.

    5 min
  3. 3

    Varm olivenolie i en pande over medium-høj varme. Brun svinefileten på alle sider i ca. 8-10 minutter.

    10 min
    medium-høj varme
    fileten skal have en gyldenbrun overflade
  4. 4

    Tag svinefileten af panden og lad den hvile i 5 minutter.

    5 min
  5. 5

    I samme pande, tilsæt løg og hvidløg og sauter dem i 3-4 minutter indtil de er bløde.

    4 min
    medium varme
    løgene skal blive klare og duften skal være aromatisk
  6. 6

    Tilsæt solbær, honning, balsamicoeddike og grøntsagsbouillon. Bring det i kog og lad det simre i 5-7 minutter.

    7 min
    medium varme
    sovsen skal tykne lidt og bærerne skal være møre
  7. 7

    Skær svinefileten i skiver og læg dem tilbage i panden med sovsen i 2 minutter.

    2 min
    lav varme
    fileten skal være gennemvarm og dækket af sovsen
  8. 8

    Server retten varm, gerne med kartoffelmos eller en frisk salat.

    5 min

Tags

svinekødsolbærmiddagdansk madlavning

Kommentarer

Lise

Solbær-svinefilet er perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.

★★★★★
Peter

Jeg elsker kombinationen af solbær og svinekød - det giver en skøn smag!

★★★★
Mette

Solbær-svinefilet er en lækker og nem ret at lave til aftensmad.

★★★★