Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese er en klassisk italiensk ret, der er elsket over hele verden. Den består af spaghetti serveret med en rig og smagfuld kød- og tomatsauce, der er fuld af grøntsager og krydderier.
Ingredienser
- spaghetti(eller anden pasta efter eget valg)400 gram
- hakkekød(oksekød eller en blanding af okse- og svinekød)300 gram
- løg(hakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- gulerod(revet)1 stk
- stangselleri(finthakket)1 stk
- hakkede tomater(fra dåse eller friske)400 gram
- tomatpuré(for ekstra smag)2 spsk
- tørret oregano(eller frisk hvis tilgængeligt)1 tsk
- tørret basilikum(eller frisk hvis tilgængeligt)1 tsk
- rødvin(kan udelades for en alkoholfri version)1 dl
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- parmesan(revet til servering)50 gram
Fremgangsmåde
- 1
Kog en stor gryde med vand og tilsæt salt. Når vandet koger, tilsæt spaghetti og kog i 8-10 minutter, eller indtil al dente.
10 min100°Cpastaen skal være blød, men stadig have bid - 2
Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket løg og steg i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmedium varmeløget skal være blødt og let gyldent - 3
Tilsæt hvidløg, gulerod og selleri til panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
4 minmedium varmegrøntsagerne skal være bløde og duften skal være aromatisk - 4
Tilsæt hakkekødet til panden og brun det, mens du rører, indtil det ikke længere er rødt.
5 minmedium varmekødet skal være brunet og ikke længere rosa - 5
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum og rødvin. Rør godt rundt og lad det simre i 15-20 minutter.
20 minlav varmesaucen skal være tyknet og smagen intensiveret - 6
Smag til med salt og peber. Når spaghetti er færdigkogt, dræn den og server den med den varme Bolognese-sauce.
2 miningensaucen skal være velkrydret, og pastaen skal være varm ved servering - 7
Drys revet parmesan over retten ved servering.
1 miningenparmesanen skal smelte let over den varme sauce
Tags
Kommentarer
Den friske basilikum gav lige det ekstra twist!
Min bolognese blev ekstra lækker med lidt fløde i.
Perfekt til madpakken - nemt og lækkert!