spisekunst.dk

Speltotto med førsommerurter

speltottovegetariskforårsundopskrift
Speltotto med førsommerurter

En lækker og sund speltotto med friske forårsurter som asparges, ærter og basilikum. Perfekt til en let middag.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • speltkerner(kan også bruges perlebyg som alternativ)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • grøntsagsbouillon(kan erstattes med kyllingebouillon)
    1 l
  • asparges(skåret i stykker)
    100 g
  • ærter(friske eller frosne)
    100 g
  • frisk basilikum(hakket)
    50 g
  • parmesan(revet)
    50 g
  • olivenolie(til stegning)
    3 spsk
  • citronsaft(friskpresset)
    1 stk
  • spinatskud(til servering)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olivenolien i en gryde over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og sautér indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løget skal være blødt og dufte sødt
  2. 2

    Tilsæt hvidløget og sautér i yderligere 1 minut indtil det dufter.

    1 min
    medium
    hvidløget skal dufte stærkt
  3. 3

    Tilsæt speltkernerne og rør godt rundt, så de bliver dækket af olien.

    2 min
    medium
    kornene skal være let gyldne
  4. 4

    Begynd at tilsætte grøntsagsbouillonen lidt ad gangen, mens du rører konstant. Lad speltottoen simre i 25-30 minutter, indtil kornene er møre.

    30 min
    medium
    speltottoen skal være cremet og kornene møre, men stadig have bid
  5. 5

    Tilsæt asparges og ærter de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.

    5 min
    medium
    grøntsagerne skal være lyse og sprøde
  6. 6

    Tag gryden af varmen og rør parmesan, hakket basilikum og citronsaft i. Smag til med salt og peber.

    2 min
    none
    retterne skal være cremede og velafbalancerede
  7. 7

    Server speltottoen varm, pyntet med spinatskud og lidt ekstra parmesan.

    5 min
    none
    anretningen skal være farverig og indbydende

Tags

speltottovegetariskforårsundopskrift

Kommentarer

Mette

Speltotto med forårsløg er en dejlig forårsret

★★★★★
Jens

Den friske smag af fennikel passer godt til retten

★★★★
Ida

Perfekt til en picnic i parken med vennerne

★★★★