spisekunst.dk

Steamed Dumplings

dumplingsasiatiskforretsnack
Steamed Dumplings

Lækre dampede dumplings fyldt med saftigt svinekød og frisk ingefær. Perfekte som forret eller snack.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet hvedemel for bedre konsistens)
    250 g
  • vand(lunt vand for at aktivere gluten)
    160 ml
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • svinekød(hakket)
    200 g
  • med kylling eller tofu)
    erstattes
  • frisk ingefær(revet for mere smag)
    50 g
  • forårsløg(finthakket)
    2 stk
  • sojasauce(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • sesamolie(gerne ristet for ekstra smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet, salt og det lunt vand i en skål. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal være blød og smidig
  2. 2

    Lad dejen hvile i 30 minutter, dækket med et fugtigt klæde.

    30 min
    rumtemperatur
    dejen vil være lettere at arbejde med
  3. 3

    I mellemtiden, bland det hakkede svinekød, ingefær, forårsløg, sojasauce og sesamolie i en skål.

    5 min
    ingen
    fyldet skal være homogent
  4. 4

    Del dejen op i 12 lige store stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud til en cirkel, ca. 10 cm i diameter.

    10 min
    ingen
    dejen skal være tynd, men ikke gennemsigtig
  5. 5

    Placer en skefuld fyld i midten af hver cirkel. Fold dejen over fyldet og klem kanterne sammen for at forsegle dem.

    10 min
    ingen
    dumplings skal være godt forseglede
  6. 6

    Bring en stor gryde med vand i kog. Placer dumplings i en dampkurv og damp dem i ca. 15 minutter.

    15 min
    kogende vand
    dumplings skal være gennemsigtige og let klæbrige

Tags

dumplingsasiatiskforretsnack

Kommentarer

Mette

Disse dampede dumplings var fyldt med lækker svinekød og ingefær - en sand smagsoplevelse!

★★★★★
Lars

Perfekt til en hyggelig familiefrokost - børnene elskede dem!

★★★★
Signe

Jeg foretrækker mine dampede dumplings med ekstra chili for ekstra smag og bid

★★★★