spisekunst.dk

Surdejsbrød med 20% fuldkorn

surdejsbrødfuldkornbagning
Surdejsbrød med 20% fuldkorn

En lækker opskrift på surdejsbrød med 20% fuldkorn, der giver brødet en fyldig smag og en sundere profil.

Tid300 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for bedre struktur)
    400 g
  • fuldkornsmel(rug- eller hvedefuldkornsmel kan bruges)
    100 g
  • vand(lunt vand omkring 30 grader)
    300 ml
  • surdej(aktiv og boblende surdej)
    100 g
  • salt(fint salt)
    10 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet og fuldkornsmel i en stor skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt den aktive surdej til melblandingen og rør godt.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt lunt vand lidt ad gangen, og ælt dejen indtil den er glat og smidig.

    10 min
  4. 4

    Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 5 minutter.

    5 min
  5. 5

    Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i 4-6 timer ved stuetemperatur.

    240 min
  6. 6

    Slå dejen ned og form den til et brød. Læg det i en meldrysset hævekurv.

    5 min
  7. 7

    Lad brødet hæve i hævekurven i 1-2 timer, indtil det er hævet.

    120 min
  8. 8

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius, og placer en bageplade eller bagesten i ovnen.

    15 min
    220
    ovnen skal være varm og klar til bagning
  9. 9

    Vend brødet ud af hævekurven på den varme bageplade, og lav et snit i toppen.

    5 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Bag brødet i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.

    35 min
    220
    brødet skal være gyldent og have en sprød skorpe
  12. 12

    1

  13. 13

    Lad brødet køle af på en bagerist i mindst 30 minutter, før det skæres.

    30 min

Tags

surdejsbrødfuldkornbagning

Kommentarer

Mette

Surdejsbrødet var perfekt til vores picnic i parken

★★★★★
Jens

Jeg kunne tydeligt smage havregrynene i brødet

★★★★
Ida

Det var svært at få brødet til at hæve ordentligt med så meget fuldkorn

★★★★★