Surdejsbrød med 20% fuldkorn

En lækker opskrift på surdejsbrød med 20% fuldkorn, der giver brødet en fyldig smag og en sundere profil.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre struktur)400 g
- fuldkornsmel(rug- eller hvedefuldkornsmel kan bruges)100 g
- vand(lunt vand omkring 30 grader)300 ml
- surdej(aktiv og boblende surdej)100 g
- salt(fint salt)10 g
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet og fuldkornsmel i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt den aktive surdej til melblandingen og rør godt.
2 min - 3
Tilsæt lunt vand lidt ad gangen, og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
10 min - 4
Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 5 minutter.
5 min - 5
Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i 4-6 timer ved stuetemperatur.
240 min - 6
Slå dejen ned og form den til et brød. Læg det i en meldrysset hævekurv.
5 min - 7
Lad brødet hæve i hævekurven i 1-2 timer, indtil det er hævet.
120 min - 8
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius, og placer en bageplade eller bagesten i ovnen.
15 min220ovnen skal være varm og klar til bagning - 9
Vend brødet ud af hævekurven på den varme bageplade, og lav et snit i toppen.
5 min - 10
1
- 11
Bag brødet i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på bunden.
35 min220brødet skal være gyldent og have en sprød skorpe - 12
1
- 13
Lad brødet køle af på en bagerist i mindst 30 minutter, før det skæres.
30 min
Tags
Kommentarer
Surdejsbrødet var perfekt til vores picnic i parken
Jeg kunne tydeligt smage havregrynene i brødet
Det var svært at få brødet til at hæve ordentligt med så meget fuldkorn