Svampetoast med træsvampe

En lækker og cremet svampetoast lavet med træsvampe, fløde og krydderurter, serveret på sprødt rugbrød. Perfekt som en appetitvækker eller let frokost.
Ingredienser
- træsvampe(friske eller tørrede svampe)200 g
- fløde(fuld fedt for bedre smag)100 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- skiver af rugbrød(kan også være andet brød)4 stk
- smør(til stegning)2 spsk
- timian(frisk eller tørret)1 tsk
- revet ost(fx parmesan eller cheddar)50 g
- citron(saften)1 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Smelt smørret i en pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk - 2
Tilsæt de hakkede træsvampe til panden og steg dem i ca. 10 minutter, indtil de er møre og har afgivet deres væske.
10 minmedium varmesvampene skal være let brune og dufte kraftigt - 3
Hæld fløden i panden, og tilsæt timian, salt, og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil det tykner let.
5 minlav varmesaucen skal være cremet og dufte dejligt af svampe - 4
Imens, rist rugbrødsskiverne på en toastmaskine eller i en pande, indtil de er sprøde.
3 minhøj varmebrødet skal være gyldent og sprødt - 5
Fordel svampefyldet over de ristede brødskiver. Drys den revne ost over, og pres lidt citronsaft på toppen.
2 miningenfyldet skal være jævnt fordelt og se indbydende ud - 6
Server straks, mens toastene er varme og osten smeltet.
ingentoastene skal serveres varme og ostet
Tags
Kommentarer
Svampetoast med træsvampe var perfekt til en hyggelig søndagsbrunch
Den sprøde toast med træsvampe var en lækker kontrast til den bløde svampetextur
Svampetoast med træsvampe er en fantastisk ret til vegetarer, men kunne godt bruge lidt mere krydderi