spisekunst.dk

Svensk pølseret

pølseretdansk madhurtig middag
Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassisk dansk ret, der kombinerer pølser, kartofler og grøntsager i en cremet sauce, perfekt til en hurtig og mættende middag.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pølser(gerne danske pølser eller grillpølser)
    500 g
  • kartofler(skrællet og skåret i tern)
    300 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    200 g
  • løgt(hakket)
    1 stk
  • fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)
    2 dl
  • paprika(kan være sød eller stærk)
    1 tsk
  • smag)
    efter
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olien op i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    Olien skal være varm, men ikke ryge.
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og steg indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    3 min
    medium varme
    Løget skal være blødt og dufte sødt.
  3. 3

    Tilsæt kartoflerne og gulerødderne, og steg i 5 minutter, indtil de begynder at mørkne.

    5 min
    medium varme
    Grøntsagerne skal være let brunede.
  4. 4

    Skær pølserne i skiver og tilsæt dem til panden.

    2 min
    medium varme
    Pølserne skal være let gyldne.
  5. 5

    Tilsæt fløde, paprika, salt og peber, og rør godt rundt.

    1 min
    medium varme
    Blandingen skal være ensartet.
  6. 6

    Lad retten simre i 15 minutter, indtil kartoflerne og gulerødderne er møre.

    15 min
    lav varme
    Retten skal boble let, og grøntsagerne skal være møre.
  7. 7

    Servér retten varm, evt. med et drys persille på toppen. ved ingen - Retten skal være varm og indbydende.

Tags

pølseretdansk madhurtig middag

Kommentarer

Mette

Den svenske pølseret var perfekt til aftensmaden!

★★★★★
Thomas

Jeg tilføjede ekstra løg for at give retten ekstra smag.

★★★★
Louise

Svensk pølseret er ideel til en picnic i parken.

★★★★