spisekunst.dk

Syltet grønt med yoghurtdip

syltetgrøntsagerdildyoghurtdipforret
Syltet grønt med yoghurtdip

Syltede grøntsager serveret med en cremet yoghurtdip, perfekt som forret eller tilbehør til mange retter.

Tid135 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(friske og sprøde)
    250 g
  • agurk(skåret i stave)
    200 g
  • blomkål(skåret i små buketter)
    150 g
  • rødløg(skåret i tynde skiver)
    150 g
  • eddike(æblecidereddike anbefales)
    500 ml
  • vand(koldt)
    300 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • yoghurt(græsk yoghurt anbefales)
    250 g
  • citronjuice(friskpresset for bedre smag)
    1 tsk
  • honning(kan udelades)
    1 tsk
  • frisk dild(hakket til dippen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær gulerødder, agurk, blomkål og rødløg i passende størrelser.

    10 min
  2. 2

    I en stor skål, bland eddike, vand, sukker og salt. Rør indtil sukkeret er opløst.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt de skårne grøntsager til eddikeblandingen og rør godt rundt.

    2 min
  4. 4

    Dæk skålen med plastfolie og lad den stå i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.

    120 min
    4
    grøntsagerne skal være marineret og have trukket smag
  5. 5

    Forbered yoghurtdippen ved at blande yoghurten, citronjuice, honning og dild i en skål. Rør godt rundt.

    5 min
  6. 6

    Server de syltede grøntsager med yoghurtdippen som en appetizer eller tilbehør. - retterne skal være friske og farverige

Tags

syltetgrøntsagerdildyoghurtdipforret

Kommentarer

Lise

Yoghurtdippen var for cremet til min smag...

★★★★★
Morten

Syltede grøntsagerne gav retten en frisk smag...

★★★★★
Camilla

Perfekt til madpakken med lidt knækbrød ved siden af...

★★★★