spisekunst.dk

Syltet rygeost-fudge

fudgedessertrygeostnødder
Syltet rygeost-fudge

En lækker og unik fudgespecialitet lavet med rygeost, perfekt som en sød snack eller dessert.

Tid200 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rygeost(vælg en god kvalitet rygeost)
    200 g
  • sødmælk(kan erstattes med plantebaseret mælk)
    150 g
  • flormelis(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    5 g
  • valnødder(groft hakkede)
    100 g
  • kanel(kan undlades)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered en bageform ved at beklæde bunden med bagepapir.

    5 min
  2. 2

    I en skål, kom rygeost, sødmælk, flormelis, vaniljesukker, kanel og salt. Rør ingredienserne sammen indtil de er godt blandet.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt de hakkede valnødder til blandingen og rør godt.

    2 min
  4. 4

    Hæld blandingen i den forberedte bageform og jævn overfladen med en spatel.

    2 min
  5. 5

    Lad fudge'en køle af i køleskabet i minimum 3 timer, eller indtil den er fast.

    180 min
  6. 6

    Skær fudge'en i små firkanter og server.

    5 min

Tags

fudgedessertrygeostnødder

Kommentarer

Lone

Den søde smag af fudge passer perfekt til den salte rygeost

★★★★★
Mette

Det var en sjov og anderledes oplevelse at prøve rygeost i en dessert

★★★★
Jan

Den syltede rygeost-fudge var en fornem gourmetoplevelse

★★★★★