Tabbouleh

Tabbouleh er en klassisk mellemøstlig salat, der primært består af bulgur, friske urter og grøntsager. Den er let, sund og perfekt som tilbehør eller som en let hovedret.
Ingredienser
- bulgur(fin bulgur er at foretrække)100 g
- vand(kogende vand)250 ml
- citron(friskpresset saft)1 stk
- olivenolie(extra jomfru kvalitet)4 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- frisk persille(finhakket)100 g
- frisk mynte(finhakket)50 g
- tomater(hakkede)2 stk
- agurk(hakket)1 stk
- rød løg(finhakket)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl bulguren under koldt vand, og hæld den derefter i en skål.
2 min - 2
Kog vandet og hæld det over bulguren. Dæk skålen med plastfolie og lad det stå i 15 minutter, så bulguren kan absorbere vandet.
15 min100vandet skal være helt absorberet og bulguren blød - 3
Tilsæt citronsaft, olivenolie, salt og peber til bulguren, og rør godt rundt.
5 min - 4
Tilsæt den hakkede persille, mynte, tomater, agurk og løg til bulguren, og bland grundigt.
5 min - 5
Lad tabbouleh stå i køleskabet i minimum 30 minutter før servering for at lade smagene trække.
30 min
Tags
Kommentarer
Tabbouleh er perfekt til en let frokost med masser af frisk persille
Jeg tilføjede ekstra citronsaft for ekstra friskhed
Tabbouleh er det bedste tilbehør til grillmad om sommeren