Tørret raps & kikærtepuré

En lækker og sund puré lavet af tørrede kikærter og ristede rapsfrø, perfekt som dip eller tilbehør.
Ingredienser
- tørrede kikærter(skal blødlægges i vand i minimum 8 timer)200 g
- rapsfrø(kan erstattes med solsikkefrø)50 g
- olivenolie(koldtpresset ekstra jomfruolivenolie anbefales)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- citronjuice(friskpresset for bedre smag)1 tsk
- hvidløg(kan justeres efter smag)1 fed
- vand(juster for konsistens)100 ml
Fremgangsmåde
- 1
Blødgør kikærterne i koldt vand i minimum 8 timer.
480 minN/Akikærterne skal være bløde og hævede - 2
Dræn de blødte kikærter og skyl dem under koldt vand.
5 minN/Akikærterne skal se friske og rene ud - 3
Kog kikærterne i en gryde med rigeligt vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre.
45 minN/Akikærterne skal være bløde, men ikke mushy - 4
Rist rapsfrøene på en tør pande ved medium varme i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne.
7 minmediumfrøene skal dufte nøddeagtigt og være let brunede - 5
I en foodprocessor, tilsæt de kogte kikærter, rapsfrø, olivenolie, salt, citronjuice og hvidløg.
3 minN/Aalle ingredienser skal være samlet i skålen - 6
Blend ingredienserne indtil en glat og cremet konsistens opnås. Tilsæt vand lidt ad gangen for at justere konsistensen.
5 minN/Apuréen skal være glat uden klumper - 7
Smag til med ekstra salt eller citronjuice, hvis nødvendigt.
2 minN/Asmagen skal være balanceret mellem syrligt og salt
Tags
Kommentarer
Den tørrede raps gav en lækker knasende tekstur til puréen.
Kikærterne tilføjede en dejlig cremet konsistens til retten.
Perfekt til madpakken med lidt brød og grøntsagsstænger.