Tofu-dolmere i kål

En lækker og sund ret med tofu fyldt ind i kålblade, perfekt til veganske måltider. Disse dolmere er fyldt med smagfulde ingredienser og kan serveres som en hovedret eller som en del af en buffet.
Ingredienser
- tofu(fast tofu)300 g
- at fjerne overskydende væske)for
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- ingefær(revet)1 tsk
- ris(for eksempel jasmin eller basmati)100 g
- sojasauce(for smag)1 tsk
- kål(for eksempel savoykål eller hvidkål)1 stk
- grøntsagsbouillon(til at koge risene)1 dl
- olie(til stegning)2 spsk
- sesamolie(til smag)1 tsk
- krømmel af chiliflager(valgfrit)1 tsk
- varme)ekstra
Fremgangsmåde
- 1
Skær tofu i små tern og steg den i en pande med 1 spsk olie ved medium varme, indtil den er let gylden.
8 minmedium varmetofuens overflade er gylden og sprød - 2
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær til panden og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil løgene er bløde.
4 minmedium varmeduften af hvidløg og ingefær spreder sig - 3
Tilsæt risene til panden og rør rundt, så de bliver dækket af olien. Tilsæt bouillon og sojasauce, bring det i kog og lad det simre i 10-12 minutter, indtil risene er møre.
12 minsimmeringrisene er møre og bouillonen er absorberet - 4
Kog kålbladene i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter, indtil de er bløde. Tag dem op og lad dem dryppe af.
3 minkogende vandkålbladene er blevet fleksible - 5
Læg en skefuld af tofu- og risblandingen på hvert kålblad, fold bladet omkring fyldet og læg dolmerne i en stegepande med den resterende olie.
5 minfør stegningdolmerne er pænt foldet og fyldt - 6
Steg dolmerne ved medium varme i 5-7 minutter, indtil de er let gyldne på ydersiden.
7 minmedium varmeydersiden er gylden og sprød - 7
Server dolmerne varme, drysset med sesamolie og chiliflager, hvis ønskes.
1 minserveringstemperaturde ser varme og indbydende ud
Tags
Kommentarer
Tofuen var perfekt marineret!
Kålen var lidt for hård efter min smag.
Disse tofu-dolmere var ideelle til en picnic i parken.