spisekunst.dk

Tomatmarmelade-scones

sconestomatermarmeladebrunch
Tomatmarmelade-scones

Disse scones er en lækker og uventet kombination af den klassiske scone-opskrift og sød tomatmarmelade, perfekt til brunch eller eftermiddagste.

Tid40 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(friskkværnet for bedre smag)
    250 g
  • sukker(kan reduceres efter smag)
    50 g
  • bagepulver(sikrer en god hævning)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk
  • koldt smør(skåret i tern for nemmere indarbejdning)
    60 g
  • mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)
    150 ml
  • tomatmarmelade(kan laves hjemmelavet eller købes)
    200 g
  • æg(til pensling før bagning)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm, når den har nået den ønskede temperatur
  2. 2

    Sigt hvedemelet, sukkeret, bagepulveret og saltet sammen i en skål.

    5 min
    n/a
    ingredienserne er godt blandet og luftige
  3. 3

    Tilsæt det kolde smør, og brug fingerspidserne til at smuldre smørret ind i melblandingen, indtil det ligner groft sand.

    5 min
    n/a
    blandingen skal være ensartet og smuldret
  4. 4

    Tilsæt mælk til de tørre ingredienser, og rør forsigtigt, indtil dejen samler sig.

    2 min
    n/a
    dejen skal være klæbrig, men ikke for våd
  5. 5

    Læg dejen på en meldrysset overflade, og ælt den let i 1-2 minutter, indtil den er glat.

    3 min
    n/a
    dejen skal være glat og elastisk
  6. 6

    Udrul dejen til en tykkelse på ca. 2 cm. Brug en rund udstikker til at skære scones ud.

    5 min
    n/a
    skiverne skal være ensartede
  7. 7

    Læg scones på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med det piskede æg.

    2 min
    n/a
    scones skal være dækket af et tyndt lag æg
  8. 8

    Bag scones i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er let gyldne.

    20 min
    200
    scones skal være gyldne og svulmet op
  9. 9

    Lad scones køle af i et par minutter, og server dem varme med tomatmarmelade.

    5 min
    n/a
    scones skal være let varme, når de serveres

Tags

sconestomatermarmeladebrunch

Kommentarer

Maria

Disse scones med tomatmarmelade var overraskende lækre!

★★★★★
Nina

Tomatmarmeladen gav en spændende sødme til sconesene

★★★★
Anders

Perfekt til brunch med vennerne - alle var vilde med dem!

★★★★