Tørlagt chili-gryde med choko

En lækker og krydret chili-gryde med en overraskende smag af chokolade, perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- tørlagte chili(kan varieres efter ønsket styrke)250 g
- løg(hakket)2 stk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- oksekød(i tern)300 g
- hønsefond(kan erstattes med grøntsagsfond)400 ml
- chokolade(70% kakao)200 g
- spidskommen(stødt)1 tsk
- koriander(stødt)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Blødgør de tørrede chilier i varmt vand i ca. 30 minutter.
30 minN/AChilierne skal være bløde og lette at skære i - 2
Varm olien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og steg indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5 minutter.
5 minmedium varmeLøgene skal være gyldne og duften skal være sødlig - 3
Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1 minut indtil det dufter.
1 minmedium varmeHvidløget skal være let gyldent - 4
Tilsæt oksekødet og brun det på alle sider, ca. 8-10 minutter.
10 minmedium høj varmeKødet skal være brunet og se lækkert ud - 5
Tilsæt de blødgjorte chilier, hønsefond, spidskommen, koriander, salt og peber. Bring det i kog.
5 minhøj varmeBlandingen skal boble - 6
Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 45 minutter, indtil kødet er mørt.
45 minlav varmeRetten skal være tyknet og smagene godt blandet - 7
Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen, rør indtil den smelter og er godt blandet.
2 minN/ARetten skal have en glat og fyldig konsistens
Tags
Kommentarer
Den chokolade tilføjede en interessant dybde til retten.
Jeg synes, der manglede lidt ekstra krydderi i gryden.
Perfekt til en hyggelig aften med venner og en god flaske rødvin.