spisekunst.dk

Trifli med bær

dessertbærtriflisommer
Trifli med bær

En lækker og farverig trifli med lag af friske bær, flødeskum, yoghurt og sprøde makroner.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • friske bær(jordbær)
    300 g
  • være en blanding af sæsonens bær)
    (kan
  • fløde(piskefløde for bedste resultat)
    200 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsp
  • makroner(kan være købte eller hjemmelavede)
    200 g
  • yoghurt(græsk yoghurt for ekstra cremede konsistens)
    200 ml
  • appelsinjuice(frisk presse for bedre smag)
    50 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Vask bærerne grundigt og skær eventuelle store bær

  2. 2

    Pisk fløden sammen med sukker og vaniljesukker, indtil den danner bløde toppe.

    5 min
    N/A
    fløden skal være luftig og blød uden at være overpisket
  3. 3

    Brug en skål til at lægge lag af makroner, bær, yoghurt og flødeskum. Start med makroner, så bær, derefter yoghurt og afslut med flødeskum.

    15 min
    N/A
    lagerne skal være tydelige og farverige
  4. 4

    Hæld appelsinjuice over lagene for ekstra smag.

    2 min
    N/A
    juicen skal fordele sig jævnt over lagene
  5. 5

    Sæt trifilien i køleskabet i mindst 1 time før servering for at lade smagene blande.

    60 min
    Køleskab
    den skal være kølig og smagene skal have tid til at integrere

Tags

dessertbærtriflisommer

Kommentarer

Mette

Trifli med bær er perfekt til dessert om sommeren!

★★★★★
Jonas

Jeg elsker når der er friske jordbær i min trifli

★★★★
Lise

Trifli med bær er en god måde at bruge rester af kage på

★★★★★