spisekunst.dk

Urtebagte rodfrugter med chiliolie

vegetarisksundnemtilbehør
Urtebagte rodfrugter med chiliolie

Urtebagte rodfrugter med chiliolie er en lækker og sund ret, der kombinerer forskellige rodfrugter med en krydret olie, perfekt som tilbehør eller let hovedret.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(skrællede og skåret i stave)
    500 g
  • pastinakker(skrællede og skåret i stave)
    400 g
  • knoldselleri(skrællede og skåret i tern)
    300 g
  • olivenolie(kvalitetsolie anbefales)
    100 ml
  • chili flakes(juster efter smag)
    1 tsk
  • frisk timian(kan erstattes med tørret)
    2 tsk
  • havsalt(til smag)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet anbefales)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    ovnen er varm, og du kan mærke varmen omkring
  2. 2

    Læg gulerødder, pastinakker og knoldselleri i en stor skål.

    5 min
    rumtemperatur
    grøntsagerne er friske og farverige
  3. 3

    Tilsæt olivenolie, chili flakes, timian, havsalt og sort peber til skålen. Bland godt, så alle rodfrugterne er dækket.

    3 min
    rumtemperatur
    duften af krydderier begynder at komme frem
  4. 4

    Fordel rodfrugterne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.

    5 min
    rumtemperatur
    rodfrugterne ligger jævnt og ligner et farverigt tæppe
  5. 5

    Bag rodfrugterne i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, indtil de er møre og let gyldne.

    35 min
    200°C
    rodfrugterne er gyldne og kan nemt stikkes igennem med en gaffel
  6. 6

    Tag rodfrugterne ud af ovnen og lad dem hvile i et par minutter, inden de serveres.

    5 min
    rumtemperatur
    duften af bagte rodfrugter fylder rummet

Tags

vegetarisksundnemtilbehør

Kommentarer

Karen

De urtebagte rodfrugter var perfekte til madpakken!

★★★★★
Mette

Chiliolien gav lige det ekstra pift til rodfrugterne.

★★★★
Anders

Rodfrugterne passede perfekt til vores picnic i skoven.

★★★★★