spisekunst.dk

Vafler med flødeskum og bær

vaflerdessertbrunchflødeskumbær
Vafler med flødeskum og bær

Lækre, sprøde vafler serveret med let flødeskum og friske bær. Perfekte til brunch eller som en sød dessert.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne sigtet)
    250 g
  • bagepulver(kan erstattes med natron)
    2 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    3 spsk
  • æg(store og friske)
    2 stk
  • mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)
    400 ml
  • smør(smeltet og afkølet)
    100 g
  • flødeskum(kan laves af fløde og sukker)
    300 g
  • friske bær(f.eks. jordbær)
    200 g
  • blåbær)
    eller

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered vaffeldejen ved at blande hvedemelet, bagepulveret, saltet og sukkeret i en skål.

    5 min
  2. 2

    Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem let. Tilsæt mælken og det smeltede smør, og rør godt.

    3 min
  3. 3

    Hæld den våde blanding i de tørre ingredienser og rør, indtil de lige er kombineret. Undgå at overblande.

    2 min
  4. 4

    Forvarm et vaffeljern til medium varme. Spray med lidt olie eller smør, hvis det er nødvendigt.

    5 min
    180
    jernet skal være varmt, men ikke ryge
  5. 5

    Hæld en passende mængde dej på vaffeljernet, luk det, og steg vaflerne i 3-5 minutter, indtil de er gyldne.

    5 min
  6. 6

    Tag vaflerne ud og lad dem køle af på en bagerist, mens du gentager med resten af dejen.

    5 min
  7. 7

    Pisk fløden til skum og server vaflerne varme med flødeskum og friske bær ovenpå.

    5 min

Tags

vaflerdessertbrunchflødeskumbær

Kommentarer

Mette

Vaflerne var perfekte til morgenmad med friske bær!

★★★★★
Anders

Flødeskummet gjorde retten ekstra luftig og lækker.

★★★★
Lise

Vaflerne var et hit til børnenes fødselsdag - alle elskede dem!

★★★★★