Vafler med flødeskum og bær

Lækre, sprøde vafler serveret med let flødeskum og friske bær. Perfekte til brunch eller som en sød dessert.
Ingredienser
- hvedemel(gerne sigtet)250 g
- bagepulver(kan erstattes med natron)2 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
- sukker(kan justeres efter smag)3 spsk
- æg(store og friske)2 stk
- mælk(kan være sødmælk eller skummetmælk)400 ml
- smør(smeltet og afkølet)100 g
- flødeskum(kan laves af fløde og sukker)300 g
- friske bær(f.eks. jordbær)200 g
- blåbær)eller
Fremgangsmåde
- 1
Forbered vaffeldejen ved at blande hvedemelet, bagepulveret, saltet og sukkeret i en skål.
5 min - 2
Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem let. Tilsæt mælken og det smeltede smør, og rør godt.
3 min - 3
Hæld den våde blanding i de tørre ingredienser og rør, indtil de lige er kombineret. Undgå at overblande.
2 min - 4
Forvarm et vaffeljern til medium varme. Spray med lidt olie eller smør, hvis det er nødvendigt.
5 min180jernet skal være varmt, men ikke ryge - 5
Hæld en passende mængde dej på vaffeljernet, luk det, og steg vaflerne i 3-5 minutter, indtil de er gyldne.
5 min - 6
Tag vaflerne ud og lad dem køle af på en bagerist, mens du gentager med resten af dejen.
5 min - 7
Pisk fløden til skum og server vaflerne varme med flødeskum og friske bær ovenpå.
5 min
Tags
Kommentarer
Vaflerne var perfekte til morgenmad med friske bær!
Flødeskummet gjorde retten ekstra luftig og lækker.
Vaflerne var et hit til børnenes fødselsdag - alle elskede dem!