Vaniljetung løgsuppe

En lækker og aromatisk løgsuppe med et twist af vanilje, der giver en sød og fyldig smag. Perfekt som forret eller let hovedret.
Ingredienser
- store løg(gerne søde løg som fx spanske løg)4 stk
- smør(kan erstattes med olie for en lettere version)50 g
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)1 l
- sukker(for at fremhæve løgenes sødme)2 tsk
- tørret timian(kan erstattes med friske krydderurter)1 tsk
- salt(efter smag)2 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- vaniljestang(kan erstattes med vaniljesukker eller ekstrakt)1 stk
- revet ost(fx gruyère eller mozzarella)100 g
- brød(fx baguette eller ciabatta)4 skiver
Fremgangsmåde
- 1
Skær løgene i tynde skiver.
5 min - 2
Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme.
2 minlav varmesmørret skal være helt smeltet, ingen brune områder - 3
Tilsæt de skårne løg og sauté dem i 15-20 minutter, indtil de er bløde og gyldne.
20 minlav til medium varmeløgene skal være let karamelliserede og have en gylden farve - 4
Tilsæt sukker, timian, salt og peber og rør godt.
3 min - 5
Skræl vaniljestangen og tilsæt både kornene og stangen til gryden.
1 min - 6
Hæld grøntsagsbouillonen i gryden og bring suppen til en simrende kog.
5 minmedium varmesuppen skal begynde at boble let - 7
Lad suppen simre i 30 minutter, så smagene kan udvikles.
30 minlav varmeduften skal være rig og indbydende - 8
Imens, rist brødskiverne i ovnen ved 200 grader, indtil de er gyldne.
5 min200 graderbrødet skal være sprødt og let gyldent - 9
Anret suppen i skåle, læg et stykke ristet brød ovenpå og drys med revet ost.
5 min - 10
1
- 11
Sæt skålene i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
10 min200 graderosten skal være boblet og let brunet
Tags
Kommentarer
Den cremede vaniljetung løgsuppe var perfekt til en regnvejrsdag.
Jeg tilføjede lidt ristet bacon på toppen, og det gav en dejlig kontrast.
Løgene var helt perfekt karamelliserede - en sand smagsoplevelse!