spisekunst.dk

Vegansk “flæskestegssandwich”

vegansksandwichflæskestegdansk
Vegansk “flæskestegssandwich”

En lækker vegansk version af den klassiske flæskestegssandwich, med marineret seitan, sprødt rugbrød og syltede agurker.

Tid29 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • seitan(kan erstattes med tofu eller tempeh)
    200 g
  • sojasauce(kan bruges tamari for glutenfri version)
    2 spsk
  • rayé(for ekstra smag)
    1 spsk
  • smøremad(vegansk)
    1 teskefuld
  • rugbrød(friskbagt eller ristet)
    4 styk
  • sursyltede agurker(kan købes eller laves hjemme)
    1 dl
  • kål(fintsnittet)
    100 g
  • sennep(valgfri type)
    1 spsk
  • peber(nykværnet for bedre smag)
    1 teskefuld
  • salt(for smag)
    1 teskefuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær seitanen i skiver og mariner dem med sojasauce, røget paprika, peber og salt i 15 minutter.

    15 min
  2. 2

    Opvarm en pande ved medium varme og tilsæt lidt vegansk smøremad. Steg seitanen i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil den er gylden og sprød.

    14 min
    medium varme
    skiverne skal være gyldne og sprøde
  3. 3

    Rist rugbrødet let, så det bliver sprødt.

    3 min
    toaster
    brødet skal være let gyldent
  4. 4

    Saml sandwichene ved at smøre sennep på det ristede rugbrød, tilføje stegt seitan, sursyltede agurker, og fintsnittet kål. Læg et stykke rugbrød ovenpå.

    5 min
  5. 5

    Server straks med ekstra sennep ved siden af.

    1 min

Tags

vegansksandwichflæskestegdansk

Kommentarer

Ida

God erstatning for flæskesteg med sprødt svær

★★★★★
Mette

Perfekt til en picnic i parken med syltede agurker

★★★★
Jonas

Kanon smag med marinerede kikærter i stedet for kød

★★★★