spisekunst.dk

Vegansk gule ærter

vegansksupperettergesund
Vegansk gule ærter

En lækker og nærende vegansk ret med gule ærter, perfekt til en sund middag. Retten er rig på smag og fyldt med grøntsager.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gule ærter(skyllede og udblødte i minimum 2 timer)
    250 gram
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • gulerod(ternet)
    1 stk
  • laurbærblad(frisk eller tørret)
    1 stk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort eller hvid)
    1 tsk
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller købe)
    1 liter
  • olivenolie(til stegning)
    1 spsk
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og steg det, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løgene skal være bløde og begynde at blive let gyldne
  2. 2

    Tilsæt hvidløg og gulerod til gryden og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil guleroden er let blød.

    3 min
    medium
    guleroden skal begynde at blive blød
  3. 3

    Tilsæt de udblødte gule ærter, laurbærblad, timian, salt, peber og grøntsagsbouillon. Bring blandingen i kog.

    10 min
    høj
    blandingen skal koge let med små bobler
  4. 4

    Sænk varmen til lav og lad det simre i ca. 30-40 minutter, eller indtil de gule ærter er møre.

    40 min
    lav
    ærterne skal være helt møre og let kunne moses
  5. 5

    Fjern laurbærbladet og mos suppen let med en stavblender, hvis ønskes, for en mere cremet konsistens. Juster smagen med ekstra salt og peber.

    5 min
    ingen
    suppens konsistens skal være glat og cremet

Tags

vegansksupperettergesund

Kommentarer

Maria

Disse veganske gule ærter var perfekte til min madpakke med lidt frisk persille på toppen.

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra gurkemeje for at give retten en ekstra dybde af smag.

★★★★
Lise

Veganske gule ærter var det ideelle valg til vores picnic i parken - lette og lækre!

★★★★★