spisekunst.dk

Vegansk hakkebøf med løg

veganskhakkebøfløgsovs
Vegansk hakkebøf med løg

En lækker vegansk version af den klassiske hakkebøf, serveret med karameliserede løg og en velsmagende sovs.

Tid45 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • vegansk hakket kød(kan være sojabaseret eller ærteprotein)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • havregryn(kan evt. blendes til mel)
    2 spsk
  • soja sauce(for ekstra smag)
    1 tsk
  • sennep(valgfri)
    1 tsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • grøntsagsbouillon(til sovs)
    300 ml
  • majsstivelse(til at jævne sovsen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olien op i en pande over medium varme.

    2 min
    medium
    olie begynder at glinse
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og steg i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løgene bliver bløde og let gyldne
  3. 3

    I en skål, bland vegansk hakket kød, havregryn, soja sauce, sennep, salt og peber.

    5 min
  4. 4

    Form blandingen til bøffer og læg dem på panden med løgene.

    2 min
  5. 5

    Steg bøfferne i 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    14 min
    medium
    bøfferne skal være gyldne og have en fast konsistens
  6. 6

    Fjern bøfferne fra panden, og tilsæt grøntsagsbouillon. Bring det i kog.

    2 min
    høj
    bouillonen skal boble
  7. 7

    Bland majsstivelse med lidt vand og tilsæt til bouillonen for at jævne sovsen. Lad det simre i 3-5 minutter.

    5 min
    lav
    sovsen skal tykne
  8. 8

    Server bøfferne med den jævnet sovs ovenpå. - retterne skal serveres varme

Tags

veganskhakkebøfløgsovs

Kommentarer

Camilla

Den veganske hakkebøf var utrolig saftig og smagfuld

★★★★★
Mette

Løgene var perfekt stegte og gav retten den rette sødme

★★★★
Anders

Den veganske hakkebøf er et godt alternativ til kød og passer perfekt til en grøn madpakke

★★★★