spisekunst.dk

Viborg Pandekager fejrende Dannebrog

pandekagerdanskdessertfestmad
Viborg Pandekager fejrende Dannebrog

En lækker opskrift på klassiske danske pandekager pyntet med friske bær og flødeskum, perfekt til at fejre Dannebrog.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet hvedemel for en lettere pandekage)
    250 g
  • æg(friske økologiske æg anbefales)
    2 stk
  • mælk(eventuelt letmælk eller sødmælk)
    500 ml
  • smør(smeltet smør til dejen)
    50 g
  • sukker(valgfrit)
    1 tsk
  • pandekager)
    sødere
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk
  • friske bær(jordbær og blåbær til pynt)
    200 g
  • flødeskum(kan laves fra bunden eller købes færdigt)
    100 g
  • dansk flag(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Sigt hvedemelet i en skål og tilsæt sukker og salt.

    5 min
  2. 2

    Pisk æggene sammen i en anden skål, og tilsæt mælk og smeltet smør.

    3 min
  3. 3

    Hæld æggeblandingen i melblandingen og rør godt rundt indtil dejen er glat.

    5 min
  4. 4

    Lad dejen hvile i 15 minutter.

    15 min
  5. 5

    Opvarm en pande over medium varme og tilsæt lidt smør.

    3 min
    medium varme
    smørret skal bruse let, men ikke brune
  6. 6

    Hæld en passende mængde dej på panden og drej panden for at fordele dejen.

    1 min
  7. 7

    Steg pandekagen i 2-3 minutter, indtil kanten er let gylden.

    3 min
  8. 8

    Vend pandekagen og steg den på den anden side i 1-2 minutter.

    2 min
  9. 9

    Gentag med den resterende dej og hold pandekagerne varme.

    15 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Anret pandekagerne på en tallerken og top med friske bær, flødeskum og det danske flag.

    5 min

Tags

pandekagerdanskdessertfestmad

Kommentarer

Lise

Disse pandekager er perfekte til en søndagsbrunch!

★★★★★
Morten

Jeg savnede lidt sirup til mine pandekager...

★★★★★
Camilla

Dannebrogspandekagerne var en sjov og festlig detalje til vores picnic!

★★★★